Dzisiaj obiecany już wcześniej przepis na cake pops .Sposób przyrządzenia tych słodkości według mnie jest wręcz banalny, za to efekt (przy odpowiedniej dekoracji) - znakomity
SKŁADNIKI:
20 herbatników
2,5 łyżki gęstego budyniu
2 łyżki kakao
1 łyżka cukru pudru
kilka kropli olejku rumowego
Herbatniki kruszymy na drobno , dodajemy resztę składników i dokładnie zagniatamy masę ręką , jeśli będzie zbyt żadka lub za bardzo kleista możemy dodać jeszcze parę pokruszonych herbatników. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
DEKORACJA:
pół tabliczki czekolady gorzkiej
kolorowa posypka
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Posypkę przesypujemy do małej miseczki. Każdą wcześniej zrobioną kulkę obtaczamy najpierw w rozpuszczonej czekoladzie( trzeba pamiętac by czekolada z niej nie kapał , bo wtedy cała dekoracja od razu nam spłynie) , a następnie obtaczamy kulke w kolorowej posypce . Tak udekorowane ciasteczko nadziewamy na patyczek i wbijamy go w kawałek styropianu lub jabłko ( by lizak dobrze wyszedł) . Robimy tak samo z każdą kulką.
PS. ZACHECAM DO LKIE'OWANIA FACEBOOKOWEGO FANPAGE'A :)
KuchniaPaniKoryckiej
PS. ZACHECAM DO LKIE'OWANIA FACEBOOKOWEGO FANPAGE'A :)
KuchniaPaniKoryckiej
Komentarze
Prześlij komentarz