SKŁADNIKI:
- włoszczyzna ( marchewka,pietruszka,seler,por,cebulka)
- kostka rosołowa
- czosnek granulowany
-sól
-pieprz
- 3 łyżki śmietany 12%
- sok z 3 cytryn
-ryz
Do garnka wlewamy 1 l wody i wrzucamy kostkę rosołową.Włoszczyznę czyli marchew, pietruszkę, seler i por kroimy i wrzucamy do garnka.Wszystko gotujemy przez około 20 min. Sok z cytryny mieszamy dokładnie ze śmietaną i dolewamy do niego trochę ciepłego wywaru stale mieszając. Wlewamy śmietanę z cytryna do reszty wywaru i gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Ryz gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Podgrzaną zupę podajemy z ryżem . Smacznego ! ;)
Komentarze
Prześlij komentarz