SKŁADNIKI:
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- opakowanie cukru wanilinowego
- 2 jajka
- 1 szklanka zimnego mleka
- 7 łyżek oleju
- 1/2 szklanki cukru kryształu
- szczypta soli
- pokrojona na drobne kawałeczki czekolada deserowa lub gotowe płatki czekoladowe
Mokre składniki mieszamy ze sobą w jednej misce , w drugiej zaś mieszamy suche . Następnie składniki suche przesypujemy do mokrych i dokładnie mieszamy je ze sobą rózgą lub dużą łyżką tak aby powstało w miarę gładkie ,geste ciasto. Gotowe ciasto wylewamy do foremek ( w każdą tak ok. 3/4 foremki) . Pieczemy w 175 stopniach , ok. 25 minut ( do suchego patyczka) . Studzimy na kratce.
Komentarze
Prześlij komentarz