SKŁADNIKI:
- podwójny filet z kurczaka
- sól morska
- zioła prowansalskie
- kolorowy pieprz
- 6 plasterków sera żółtego
- 6 plasterków masła
- + folia aluminiowa
Kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na 6 plastrów ( tak jak na kotlety) , jeśli plastry są dość grube można je trochę rozbić. Każdy kawałek mięsa posypujemy odrobiną mielonej soli morskiej , a następnie zmielonym kolorowym pieprzem i ziołami prowansalskimi ( po obu stronach) . Przygotowujemy 6 kwadratów z folii aluminiowej ( tak by wszystkie boki miały długość szerokości folii) . Na każdym kwadracie folii kładziemy kawałek masła , na niego plaster kurczaka i plaster sera żółtego . Kurczaka zwijamy z serem , a folię składamy z każdej strony ( tak by powstał mniejszy kwadrat). Robimy tak ze wszystkimi porcjami . Gdy kurczak jest już zawinięty w folię układamy go na blasze i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok.45 minut w 170 stopniach .
Komentarze
Prześlij komentarz