CIASTO:
- 125g masła
- 250g mąki krupczatki
- 1/4 szklanki wody
- szczypta soli
- łyżeczka ziół prowansalskich
- odrobina oleju
Ze składników zagniatamy ciasto i wkładamy je do lodówki na około pół godziny. Blachę na tartę wysmarować dokładnie masłem i wylepić ciastem.
NADZIENIE:
- gotowany filet z kurczaka
- puszka kukurydzy
- pół świeżego ananasa
- 20 gad tartego sera żółtego
SOS:
- 2 jajka
- 1 łyżka śmietany
- pół łyżeczki ziół prowansalskich
- szczypta pieprzu ziołowego
Do miseczki wbijamy jajka , wsypujemy przyprawy i dodajemy śmietanę . Wszystko mieszamy ze sobą dokładnie.
Ananasa umyć , obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy , a kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki .Na ciasto wysypać i rozprowadzić równomiernie kukurydzę , tak samo kurczaka i ananasa. Po całości równomiernie rozprowadzić sos i posypać serem żółtym . Piec przez ok 50 minut w temperaturze 175 stopni .
Komentarze
Prześlij komentarz