CIASTO:
- 2 jajka
- 250g mąki krupczatki
- 100g masła
- szczypta soli
- opakowanie cukru waniliowego
- 100g cukru
Po upieczeniu studzimy.
NADZIENIE:
- 400 g waniliowego serka homogenizowanego
- 4 łyżeczki żelatyny
- 1/2 szklanki wrzątku
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej
- 250 g świeżych truskawek
Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 porcji wody sugerowanej na opakowaniu i studzimy .Żelatynę rozpuszczamy w wodzie ( dokładnie , żeby nie było kleistych drobinek) i studzimy. Serek przekładamy do miski , dodajemy żelatynę i dokładnie miksujemy. Do każdego ciastka wlewamy po 2 łyżki masy z serka. Truskawki dokładnie myjemy , kroimy wg uznania i układamy na masie z serka , wszystko zalewamy galaretką ( ale w taki sposób by nie wypłynęła ona poza ciastko) . Wszystko chłodzimy przez ok. 1 godzinę i mamy gotowy deser ;)
Komentarze
Prześlij komentarz