- opakowanie makaronu pełnoziarnistego penne
- 500 g szpinaku rozdrobnionego mrożony
- pierś z kurczaka
- 1 kremowy serek topiony
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa curry
- żółty tarty ser
- 4 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- sól , pieprz
Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu .Szpinak rozmrozić, nadmiar wody odcisnąć, gotować ok. 5 min dodać łyżkę masła i posiekane 2 ząbki czosnku, dodać sól i pieprz . Pierś z kurczaka pokroić w kostkę dodać przyprawę curry i podsmażyć do zarumienienia.
Do niewielkiego naczynia wlać ok. 4 łyżki mleka i zagotować ,dodać rozdrobniony serek topiony żółty ser .Wymieszać , powstały sos powinien być gęsty . Polać makaron sosem i gotowe .
Komentarze
Prześlij komentarz