SKŁADNIKI:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- 1-2 jabłka ( pokrojone w kostkę)
- 1/3 szklanki oleju
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cynamonu
- 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka kakao
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka syropu klonowego ( opcjonalnie)
W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche , w drugiej zaś składniki mokre . Następnie mieszamy ze sobą składniki mokre i suche , dodajemy do ciasta pokrojone w kostkę jabłka . Napełniamy foremki wyłożone papilotkami do 2/3 wysokości . Pieczemy ok.20-25 minut ( do suchego patyczka) w 175 stopniach . Studzimy na kratce . Jak ostygną można je polać czekoladą albo lukrem i posypać orzechami , albo po prostu posypać cukrem pudrem ( tak jak zrobiłam to ja ) . I gotowe :)
Komentarze
Prześlij komentarz