SKŁADNIKI ( na 1 porcję) :
- bułka ( tzw. półbagietka)
- parówka ( lub kiełbaska wiedeńska)
- 4 plasterki pomidora
- 3 cienkie plasterki sera żółtego
- sałata ( ja użyłam mixu sałat z rukolą)
- 1/8 czerwonej cebulki pokrojonej w piórka
- 1 korniszon pokrojony w plasterki
- 3-4 paski papryki
- 4 plasterki świeżego ogórka ( obranego ze skórki)
SOS:
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka ketchupu
Parówkę podgrzewamy . Bułkę kroimy na pół ( lecz nie do końca - jej obie części musza być ze sobą połączone jednym z dłuższych boków ) i podgrzewamy w piekarniku lub mikrofalówce . Majonez, ketchup i musztardę mieszamy ze sobą w miseczce aż powstanie jednolity sos . Bułkę wyjmujemy z piekarnika , rozkładamy ja . W środku umieszczamy kolejno ( równomiernie rozkładając) sałatę , ogórka , cebulkę , paprykę , a następnie parówkę , ser żółty i pomidora . Polewamy sosem , składamy i gotowe ;)
Komentarze
Prześlij komentarz