SKŁADNIKI :
- 400 g mąki pszennej
- 120 g margaryny
- 250 g cukru
- 2 jajka
- 3 łyżeczki kakao
- 3-4 łyżki dżemu lub powideł
- 1 opakowanie przyprawy do piernika
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka sody
- bakalie
Margarynę roztopić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem , dodać do nich mleko , kakao , mąkę wymieszaną z sodą i przyprawę do piernika oraz dżem/powidła i wymieszać . Wlać do tego margarynę i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji . Do tak przygotowanego ciasta wsypać bakalie ( oprószone wcześniej mąką). Wymieszać i przełożyć ciasto do przygotowanej formy . Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Można polać po wierzchu czekoladą .
Komentarze
Prześlij komentarz