CIASTO:
- 125g masła
- 250g mąki krupczatki
- 1/4 szklanki wody
- szczypta soli
- łyżeczka ziół prowansalskich
- odrobina oleju
Ze składników zagniatamy ciasto i wkładamy je do lodówki na około pół godziny. Blachę na tartę wysmarować dokładnie masłem i wylepić ciastem.
FARSZ:
- 500g szpinaku
- ser feta
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- czosnek
SOS:
- 2 jajka
- 3 łyżki śmietany
- sól,pieprz
- 10 dag żółtego sera
Jajka rozkłócamy z przyprawami i dodajemy do nich śmietanę . Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach . Na wyłożony w formę z ciastem farsz wylewamy sos , następnie posypujemy całość serem . Pieczemy ok.50 minut w 175 stopniach .
Komentarze
Prześlij komentarz