SKŁADNIKI (na 6 porcji)
- 600 g fileta z indyka
- 6 plasterków sera żółtego
- 18 listków świeżej bazylii
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej ( do smażenia)
- sól,pieprz
- przyprawa do drobiu
Indyka kroimy na 6 równych porcji ( tak jak na kotlety) i delikatnie rozbijamy ( nie za cienko, żeby się nie rozpadał. Każdy kawałek mięsa nacieramy solą,pieprzem i przyprawą do drobiu po obu strona. Na każdym kawałku układamy plasterek sera i po 3 listki bazylii. Każdy kawałek indyka z serem i z bazylią zwijamy tak ,by powstała roladka. Jajko wbijamy do miski i rozkłócamy ze szczyptą soli i pieprzu, na głęboki talerz wysypujemy bułkę tartą. Każdą roladkę zanurzamy w jajku , a następnie w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rumiano. Podajemy z ziemniaczkami i dowolnymi warzywami ( ja wybrałam brokuły i cukinie na oliwie z dodatkiem zielonej czubrzycy) .
Komentarze
Prześlij komentarz