SKŁADNIKI (4-5 naleśników)
- duże opakowane budyniu waniliowego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- 2-3 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki cukru
- 3/4 szkl mleka kokosowego (może być każde inne)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia
Jajko rozkłócamy trzepaczką, dodajemy do nich cukier i mleko i dokładnie mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Dodajemy budyń i mąkę oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy. Wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy ciasto w dalszym ciągu. Rozgrzewamy patelnie do naleśników delikatnie posmarowaną olejem i wylewamy na nią łyżkę wazową ciasta dokładnie je rozprowadzając po całości powierzchni. Smażymy obustronnie i tak do całkowitego wykorzystania ciasta. Naleśniki podajemy z dżemem, kremem czekoladowym, serkiem , jak kto lubi . Moje były z gruszkowo-jabłkowym serkiem Almette, bitą śmietaną i płatkami kokosowymi.
Komentarze
Prześlij komentarz