SKŁADNIKI :
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 2 łyżki syropu z ananasów z puszki
- 3 plastry ananasa
- dżem porzeczkowy
- szczypta soli
Białko ubijamy z solą na sztywno. Dodajemy żółtko i dalej ubijamy, dolewamy sok z ananasa i jeszcze chwile ubijamy składniki. Dodajemy mąki i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na patelnie rozgrzaną z odrobiną oleju kokosowego. Na cieście układamy plastry ananasa przepołowione w poprzek. W każdy środek ananasa kładziemy odrobinę dżemu. Smażymy pod przykryciem do zarumienienia się spodu omleta i gotowe :)
Ps. można dodać dowolną ilość jajek, tylko trzeba pamiętać żeby proporcjonalnie zwiększać ilośc pozostałych składników
Komentarze
Prześlij komentarz