SKŁADNIKI (na 8 sztuk)
- 3 jajka
- 5 łyżek mąki pszennej
- 100 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki wody gazowanej
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżka cukru brązowego
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki otrąb owsianych Kupiec
- szczypta soli
- 0.5 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy delikatnie olejem. Wykładamy porcje ciasta i rozprowadzamy je po powłoce grzejącej. Gofry pieczemy do zarumienienia się ( ładne, brązowe i mega chrupiące). Podjemy z owocami, dżemem, bitą śmietaną albo bez niczego - jak kto lubi. I gotowe.
Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy delikatnie olejem. Wykładamy porcje ciasta i rozprowadzamy je po powłoce grzejącej. Gofry pieczemy do zarumienienia się ( ładne, brązowe i mega chrupiące). Podjemy z owocami, dżemem, bitą śmietaną albo bez niczego - jak kto lubi. I gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz