SKŁADNIKI
- 200 g czekolady gorzkiej
- 100 g czekolady mlecznej
- 130 g mąki pszennej
- 200 g masła
- 3 jajka
- 150 g cukru
- 1 opakowanie cukru z wanilią
- szczypta soli
- opcjonalnie- ulubione owoce jagodowe świeże lub mrożone
SPOSÓB WYKONANIA
- Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni, termoobieg
- Czekolady rozpuszczamy z masłem.
- W misce mieszamy jajka z cukrami i szczyptą soli.
- Dodajemy do nich przestudzone masło z czekoladą i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
- Dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko mieszamy.
- Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem blachy ( albo małej prostokątnej albo okrągłej tortownicy)
- Jeśli chcemy mieć brownie z owocami to na wierzch ciasta wsypujemy oprószone kakao owoce
- Pieczemy przez 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz