SKŁADNIKI ( na 4 porcje)
- 4 płatki gotowych wrapów do tortilli ( moje były akurat szpinakowe)
- 1/2 opakowania świeżego szpinaku
- 1 średniej wielkości pomidor bez skórki
- 400 g fileta z kurczaka
- oliwa z oliwek
- sos jogurtowo-czosnkowy
- przyprawa kebab/gyros
Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą , z każdego listka obrywamy łodyżkę i osuszamy go . Kurczaka myjemy , kroimy w drobną kosteczkę . Oliwę rozgrzewamy na patelni , wrzucamy na nią kurczaka i wsypujemy 1/2 opakowania przyprawy gyros/kebab , smażymy mieszając ( aż mięso nie będzie surowe) . Pomidora kroimy w kosteczkę . Wrapy przygrzewamy na suchej patelni lub w mikrofali . Na każdy z nich kładziemy 1/4 kurczaka , pomidora i szpinaku .Polewamy sosem czosnkowym .Składamy każdego wrapa , kroimy go na pół i gotowe :)
Komentarze
Prześlij komentarz